Επίτιμος Δημότης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Νανόπουλος στη 2η Ημερίδα - Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών


 

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την οποία τιμήθηκε ο καθηγητής φυσικής κ. Δημήτρης Νανόπουλος για το πολυσχιδές του έργο και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη 2η Ημερίδα Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο Δήμος.

 

Ο κ. Νανόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμητική διάκριση και στη συνέχεια καθήλωσε τους παρευρισκόμενους που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την ομιλία του με θέμα: «Επί της προελεύσεως των φυσικών νόμων και το Πολυσύμπαν».

Η ημερίδα – πανηγύρι Φυσικών Επιστημών διοργανώθηκε για δεύτερη φορά από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών, όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και είχε τίτλο «Η Φυσική μαγεύει… μικρούς και μεγάλους».

Προσκλεκλημένοι ομιλητές, εκτός από τον κ. Νανόπουλο, ήταν οι :

Θεοδοσίου Στράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), με θέμα ομιλίας : «Τα άστρα και οι μύθοι τους»

Φασσέας Κώστας, Βιολόγος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του Γ.Π.Α., με θέμα ομιλίας : «Διατροφή και καρκίνος».

Τον κ. Νανόπουλο (Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο Texas A&M University, ΗΠΑ ), τον προλόγισε ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Αστροφυσικός, Επίτιμος Πρόεδρος Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

 

Παράλληλα, στους χώρους του Δημαρχείου Βούλας λειτούργησαν πολλά εργαστήρια (workshops), με παρουσίαση εντυπωσιακών πειραμάτων από επιστήμονες και δασκάλους των σχολείων της περιοχής.

Τον ενθουσιασμό των πολλών παιδιών που επισκέφθηκαν την ημερίδα προκάλεσαν οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού σχολείου «Ιορδανάκειο», αξιοποιώντας την ψυκτική ικανότητα του υγρού αζώτου να παρασκευάζουν και να προσφέρουν μπροστά στα μάτια τους παγωτά της αρεσκείας τους.

Έξω από τον χώρο του Δημαρχείου, βρισκόταν ο αυτοκίνητος σταθμός του Meteo.gr, το «meteo on wheels» καθώς και τηλεσκόπια από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, για να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι Ήλιο.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της ημερίδας και αποκάλυψε πως η Δημοτική Αρχή προτίθεται να την καθιερώσει σε ετήσια βάση στο εξής.

Παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, εκτός από εκατοντάδες μαθητές και γονείς των σχολείων της περιοχής, ήταν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, της σχολικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας.