Ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των καφέ κάδων για τα υπολείμματα τροφών στις επιχειρήσεις

 

Ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα για πρώτη φορά, η αποκομιδή των καφέ κάδων  από  επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία και υπεραγορές τροφίμων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο κατά το οποίο έχουν τοποθετηθεί ειδικοί καφέ κάδοι για τη συλλογή υπολειμμάτων τροφών (όπως φρούτα, λαχανικά, μαγειρεμένο φαγητό κά.)  και έχουν τοποθετηθεί σε σχετικές επιχειρήσεις του Δήμου. Το υλικό συλλέγεται με ειδικό όχημα και οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας.

 

Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων είναι ήδη μεγάλη και ο Δήμος ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, με στόχο σύντομα να το επεκτείνει και σε οικιακούς χρήστες.

Ξεκινώντας ένα νέο και απαιτητικό σύστημα διαλογής στην πηγή, ζητάμε τη δική σας συνεργασία ως προϋπόθεση για να πετύχουμε. Οι απόψεις και οι προτάσεις σας είναι σημαντικές για την επιτυχία του προγράμματος το οποίο είναι ένα από τα βασικά βήματα ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί διαλογή των απορριμμάτων της πόλης στην πηγή και να μειώσουμε θεαματικά τον συνολικό όγκο που οδηγείται σε ταφή.