Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων

Διοίκηση

Διοίκηση του Νομικού Προσώπου

Την εποπτεία της λειτουργίας του ιδρύματος ασκεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την διοίκηση ένα επταμελές Δ.Σ.Πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο εκάστοτε δήμαρχος.

Το Δ.Σ. αποτελείται από το Δήμαρχο- ως πρόεδρο, 2 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, 2 άτομα από την κοινότητα με αντίστοιχη κοινωνική - επαγγελματική δράση, 1 άτομο ως εκπρόσωπος της δωρήτριας και στην περίπτωση που το υπηρετούν προσωπικό είναι κάτω από δέκα άτομα γίνεται μέλος του Δ.Σ., ένα αιρετό ατομο από την τοπική κοινότητα.

Δραστηριότητα- Σκοπός

Το Ιδρυμα Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων είναι μία σύγχρονη προνοιακή-στεγαστική μονάδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που έχει ως σκοπό την παροχή τροφής, στέγης ή ηθικής ενίσχυσης σε ενήλικα αυτοεξυπηρετούμενα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα στέγης, διατροφής αλλά και εργασίας. Λειτουργεί από το 1986.

Απευθύνεται πρωτίστως σε δημότες και κατοίκους του Δήμου και δευτερευόντως σε όλους τους υπόλοιπους Ελληνες.

Ο στόχος μέσα από την παροχή φιλοξενίας σε αξιοπρεπείς συνθήκες - με υποστήριξη και συμβουλευτική εργασία - είναι αφενός είναι η επανένταξη όσων ανθρώπων είναι σε παραγωγική ηλικία και αφετέρου η τοποθέτηση σε σταθερές δομές και συνθήκες διαβίωσης όσων λόγω ηλικίας, προβλημάτων υγείας και απουσίας κοινωνικού-οικονομικού περιβάλλοντος αδυνατούν να αυτονομηθούν.

Ο Κοινωνικός Ξενώνας λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση, έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 38 ανθρώπων και υπηρετούν σε αυτόν 8 μόνιμοι υπάλληλοι.

Στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος παρέχονται καθημερινά τρία γεύματα, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, θέρμανση, υπηρεσίες καθαριότητας χώρου και ρούχων, φύλαξη καθώς και συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κοινωνικού Ξενώνα αλλά και την ψυχολόγο του Δήμου.

Φωτογραφίες

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY ΟΑΠΠΑ »