Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), το διασχολικό πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της πόλης.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης , πετοσφαίρισης και στίβου, η οποία έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας και έχει εξελιχθεί σε θεσμό με τη φετινή συμμετοχή να προσεγγίζει τον αριθμό των 1.700 αθλητών.

Σας ενημερώνουμε ότι η Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018και η Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 ορίζονται, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 11 του Νόμου 3336/2005), ως μέρες ειδικής αργίας για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, λόγω αργίας του Διευρωπαϊκού Αυτοματοποιημένου Συστήματος Πληρωμών (σύστημα TARGET2).

K2_TUEPMEESTE_MARCH+0300RMARCH_SHORTPMEEST_0C2

Λίγο Πριν το Πάσχα

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα γιορτάσει το Πάσχα, μαζί με τα παιδιά, το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Άττιδος 7), με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τίτλο «Λίγο πριν το Πάσχα».

Στις 18.00, μια «Μια ζαχαρένια Συνταγή» περιμένει τους μικρούς μας φίλους. Η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος, βασισμένη στο έργο της Φ. Κωνσταντοπούλου, μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να την μοιράζεις την αγάπη απλόχερα, όπου μπορείς.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος. Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά. Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Μια παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική που δημιούργησε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για τη Ζαχαρένια Συνταγή. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί, Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού και ο Γιώργος Τζαβάρας.

Μετά την παράσταση τρία ξεχωριστά εργαστήρια κατασκευών περιμένουν τα παιδιά.

Ελάτε να φτιάξουμε λαμπάδες, πασχαλινά καλάθια και φαναράκια, με την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας WithRefugees www.WithRefugees.gr

Ομιλία με θέμα: “Πώς αντιμετωπίζεται η Αυχεναλγία μέσω της Χειροπρακτικής” διοργανώνει η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 19.30, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας (Ζεφύρου 2).

 

Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στον ανοιχτό διάλογο για την υπό συζήτηση μονάδα ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό, υιοθετήθηκε για πρώτη φορά από δημόσιο οργανισμό στην Ελλάδα η νέα τεχνολογία των Chatbots.

 

Ημερίδα με θέμα: «Ενέργεια: Γεωπολιτική και Διπλωματία» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) σε συνεργασία με καθηγητές των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθήνας.

Σημαντικοί εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και διπλωματικού κόσμου θα αναπτύξουν όλες τις πτυχές του θέματος ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση κατά την οποία οι ομιλητές θα δεχτούν ερωτήσεις από το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

 

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση υλικών και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κομποστοποίηση) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στη αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε του μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης για τη σημασία της ανακύκλωσης και τη συμβολή της στην αειφορία και την κυκλική οικονομία. Εξήγησε τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον που έχει η ταφή των οικιακών απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ και το ρόλο όλων μας στη σωστή κατεύθυνση.

 

Μετά τον Δήμαρχο ο διευθυντής της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου κ. Μιλτιάδης Καβράκος παρουσίασε στους μαθητές τις σωστές πρακτικές για των πολιτών και πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα διάφορα «ρεύματα» απορριμμάτων. Τέλος, ο επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου, καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Χασάπης έδειξε με παρουσίαση τη διαδικασία παραγωγής εδαφοβελτιωτικού από τα πράσινα και οργανικά απόβλητα του Δήμου, πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη από το 2017.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ενημέρωση και από τις ερωτήσεις του φάνηκε ότι είναι ήδη ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό για τα θέματα του περιβάλλοντος.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Benefit As you Save – BAS» στο οποίο μετέχει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως επικεφαλής μαζί με τους δήμους και οργανισμούς πέντε χωρών των Βαλκανίων και της Ε.Ε.

 

 

Ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα για πρώτη φορά, η αποκομιδή των καφέ κάδων  από  επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία και υπεραγορές τροφίμων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Στη Δημοτική Ενότητα Βούλας, και συγκεκριμένα, στη Λεωφόρο Βασ. Παύλου έμπροσθεν Πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείο., θα πραγματοποιηθεί ο ενιαίος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Εκτός από την καθιερωμένη Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στον ίδιο χώρο.

 

Πρόγραμμα εορτασμού:

 

 

Ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης από τη Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την υπό συζήτηση μονάδα ολικής επεξεργασίας απορριμμάτων που εξετάζεται να δημιουργηθεί εντός των ορίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL