Ενδιαφέρομαι για

Στο Πανόραμα της Βούλας τοποθετήθηκαν 39 νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον στις περισσότερες περιοχές του Δήμου αυτού του είδους κάδοι. Η περιοχή του Πανοράματος αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς λόγω της μορφολογίας του εδάφους, παρουσιάζονται δυσκολίες στην τοποθέτηση αλλά και την αποκομιδή των κάδων αυτών από πολλά σημεία, με αποτέλεσμα η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να τους έχει τοποθετήσει πιλοτικά σε σημεία που κρίθηκε ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Η προγραμματισμένη για σήμερα διανομή του εδαφοβελτιωτικού από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναβάλλεται για λόγους ανωτέρα βίας. Θα ανακοινωθεί η συνέχιση της διανομής με σχετικό δελτίο τύπου και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.vvv.gov.gr)

 

 

 

 

 

 

 Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στη διάθεση του εδαφοβελτιωτικού παραγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στον χώρο του Δημοτικού Φυτωρίου. Δεκάδες συμπολίτες μας προσήλθαν να παραλάβουν τα σακιά των 50 λίτρων που διατίθενται επί του παρόντος δωρεάν με μοναδική υποχρέωση τους να συνεργάζονται με το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος σε ότι αφορά την χρήση του εδαφοβλετιωτικού.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που συλλέχτηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης της CycleFi, για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2017, το πρόγραμμα κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο. Θυμίζουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με τη Cyclefi, εφάρμοσε καινοτόμο πρόγραμμα για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης σε σχέση με το συνολικό όγκο οικιακών απορριμμάτων μέ την επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν.

 

 

Μέσα σε λίγες μέρες έχουν ήδη διατεθεί περισσότερες από 500 συσκευασίες του προγράμματος ανακύκλωσης Cyclefi, ενώ παράλληλα έχουν ήδη φθάσει οι πρώτες γεμάτες σακούλες με την προβλεπόμενη σήμανση στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

 

Θυμίζουμε πως μέσω του προγράμματος Cyclefi, δίνονται κίνητρα στους κατοίκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να διαχωρίζουν τα οικιακά τους απορρίμματα και να ανακυκλώνουν τα υλικά συσκευασίας. Με την εγγραφή τους στο σύστημα, οι κάτοικοι της περιοχής αποκτούν έναν μοναδικό κωδικό, ο οποίος αποτυπώνεται σε ειδικό αυτοκόλλητο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του προγράμματος, μαζί με πέντε ειδικές πλαστικές σακούλες, και όταν ρίχνουν τις γεμάτες σακούλες με το ειδικό αυτοκόλλητο στον κάδο ανακύκλωσης, οι συνεργάτες της cyclefiμπορούν να τις εντοπίσουν και να καταγράψουν τον όγκο των υλικών που ανακύκλωσε ο κάθε χρήστης. Στη συνέχεια θα δομηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης του ανακυκλωμένου όγκου για κάθε χρήστη.

 

Στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μπορεί να γραφτούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης ακολουθώντας τα απλά βήματα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα www.cyclefi.com. Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ειδικά συνεργεία της cyclefiσε κεντρικά σημεία της πόλης τα οποία θα διανέμουν τις ειδικές συσκευασίες στους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες αλλά και θα πραγματοποιούν παράλληλα νέες εγγραφές σε όσους το επιθυμούν.

 

 

 

Τα συνεργεία τα βρίσκονται:

 

Σάββατο 1 Απριλίου                         Πλατεία Ιμίων Βούλας            11.00 -18.00 

 

 

 

Κυριακή 2 Απριλίου                          Πλατεία Βάρκιζας                   11.00-13.00

 

Πλατεία Βουλιαγμένης           15.00-18.00

 

 

12qd94@_w3dd!84sQ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το έργο «LIFEDEBAG - Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον».

Στην εκδήλωση «Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της πλαστικής σακούλας: υφιστάμενη κατάσταση και λύσεις» που υλοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, έγιναν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και αναδείχθηκαν πολύτιμες προτάσεις και λύσεις του προβλήματος της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τις πλαστικές σακούλες.

 

 

Διατέθηκαν χθες, (Τετάρτη 22 Μαρτίου) οι πρώτες συσκευασίες του προγράμματος Cyclefi, μέσω του οποίου οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επιβραβεύονται για τον όγκο των οικιακών απορριμμάτων που ανακυκλώνουν. Η συσκευασία περιλαμβάνει σακούλες ανακύκλωσης με ειδική σήμανση, (qr code), μοναδική για κάθε χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να καταμετρηθεί η ποσότητα απορριμμάτων που ανακυκλώνει το συγκεκριμένο νοικοκυριό και αναλόγως να επιβραβεύεται με σειρά εκπτώσεων και παροχών.

 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το έργο «LIFEDEBAG - Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον» που υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

 

 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εγκαινιάζει τη νέα του συνεργασία με το ευρωπαϊκό έργο «LIFEDEBAG: Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον (LIFE14 GIE/GR/001127)» που υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπεί στη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον. Η νέα συνεργασία επισφραγίστηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, όπου ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο συντονιστής του έργου LIFE DEBAG Καθηγητής Γιώργος Παπαθεοδώρου, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πρώτος σε παγκόσμιο επίπεδο, εφαρμόζει καινοτόμο λύση για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης σε σχέση με το συνολικό όγκο οικιακών απορριμμάτων και την επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν.