Τρία Νέα συστήματα Seatrackθα εγκατασταθούν στην πόλη μας

Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την εγκατάσταση, σε συνεργασία με το Δήμο, τριών ειδικών διαδρόμων, που οδηγούν σε ράμπες με ειδικό κάθισμα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι.

 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ήδη από το καλοκαίρι του 2015, είχε εγκαταστήσει ένα τέτοιο σύστημα στην ελεύθερη παραλία δίπλα στο Δημαρχείο και αφού διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αποφασίστηκε η προμήθεια και τοποθέτηση τριών επιπλέον συστημάτων στις παραλίες του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, οι ράμπες θα τοποθετηθούν στην Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, στο Μεγάλο Καβούρι και στην παραλία εντός του ΚΑΑΠΑΑ (πρώην ΠΙΚΠΑ) στη Βούλα. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολιστικές παραλίες – Προσβάσιμος Τουρισμός» και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, ενώ αναβαθμίζει ουσιαστικά την αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη του τουρισμού.