Ηλεκτρονικό Ιατρικό Φάκελο θα αποκτήσουν σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

Τη δυνατότητα απόκτησης ενός σύγχρονου και ασφαλούς ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου θα έχουν από την 1η Ιουνίου όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η δράση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ - http://www.eddyppy.gr/profil) και έχει στόχο την οργάνωση του τοπικού δικτύου επαγγελματιών Υγείας του Δήμου και την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ τους και των κατοίκων της πόλης. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, εκδήλωση από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου όπου παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες υγείας το πρόγραμμα «ΠΥΛΗ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για την υγεία μου».

 

Όπως ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, μέσω της πύλης, ο δημότης με μοναδικό κωδικό πρόσβασης της υπηρεσίας Patient Link, καθώς και οι προσωπικοί ιατροί του και οι επαγγελματίες υγείας του δικτύου ΕΔΔΥΠΠΥ που ορίζει ο ίδιος θα έχουν πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα που επιλέγει ο ίδιος, (σε συνεργασία με τους ιατρούς του δικτύου), να περιλαμβάνονται στον προσωπικό ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο. Το κόστος ενεργοποίησης του φακέλου θα ανέρχεται σε μόνο 2€ ετησίως τα οποία θα εισπράττονται από το ΕΔΔΥΠΠΥ για να καλύπτουν τα διαχειριστικά έξοδα της πύλης και για την ενδυνάμωση των δράσεων υγείας. Ήδη έχει αρχίσει η εγγραφή των επαγγελματιών υγείας του Δήμου στην πλατφόρμα ενώ από την 1 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των δημοτών.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος (Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ), η Άννα Μαστοράκου (Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΠΥ / ΙΣΠ), η Γιούλη Ζαχιώτη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας BIO-CARE) και η Λίνα Συμεωνίδου (Εργοθεραπεύτρια – Λογοθεραπεύτρια), οι οποίοι μίλησαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως κομμάτι μιας ευρέως αποδεκτής πλατφόρμας υπηρεσιών στο χώρο της υγείας, καθώς και πλήθος από επαγγελματίες Υγείας του Δήμου μας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα της Πύλης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 Η επιτυχία και η επίτευξη ενός στόχου δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται. Ο Δήμος μας βάζει τη βούληση και οι επαγγελματίες υγείας και οι δημότες μας την συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος, για την καλύτερη Υγεία όλων των δημοτών. Η Υγεία είναι δικαίωμα όλων και πρωταρχική φροντίδα του Δήμου μας.

Σε λίγες μέρες θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες για την πύλη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.